Eppendorf Tube

Naam: Andy Chin

Team: Team Zaka

Project: Minikeuze project

Startdatum project: 3-12-2020

Einddatum project 25-02-2021

Leerdoel
Leerdoel

Ik zit met Zakaria, Hadassa en Thomas voor dit mini keuze project. Het is de bedoeling om zelf een opdrachtgever te zoeken en een bétawereld die erbij past. Het eerste wat ik deed om een opdrachtgever te zoeken was websites zoeken die mij naar een opdrachtgever kunnen leiden Thomas is de persoon die een opdracht gever wist te vinden.

Liesbeth Hoekman is een laborant in het Nederlands Kanker Instituut. Ze is onze opdracht gever en heeft een probleemstelling. De probleemstelling gaat over, wanneer zij kleine gel blokjes van circa 8cm³ toevoegt in een reageerbuisje zit er nog vloeistof onder in het reageerbuisje met de gel blokjes.

Het is de bedoeling om de vloeistof te verwijderen zonder de gel blokjes te verwijderen. Om het water te verwijderen is er een pipetje, maar dat gaat lastig en traag. Volgens de instructies zijn er 30 stappen om de vloeistof te verwijderen uit het reageerbuisje.

Schematische tekening van een eppendorf.
Schematische tekening van een eppendorf.

Wij moeten een efficiëntere manier bedenken om de vloeistof te verwijderen zonder de gel blokjes uit de reageerbuis te halen. Wij hebben eerst een van plan van aanpak nodig die wordt gemaakt door Hadassa. Wij zullen ons best doen om deze probleemstelling op te lossen, wij zijn van alle wateren gewassen, dat staat als een paal boven water. 

Taken Uitgevoerd

Ik heb de groepswebsite in elkaar gezet met uitleg over de opdracht, de opdrachtgever en over ons. link

De stappen om samples klaar te maken voor  LC-MS analyse heb ik moeten vertalen van het Engels naar het Nederlands. Zo maakte ik gebruik van google translate en voorkennis om het te vertalen en heb ik het geplaatst op de groepswebsite. link

In die stappen staan allemaal verschillende stoffen, waarvan ik de meeste niet ken dus heb ik opgeschreven wat die stoffen kunnen en de dichtheid, smeltpunt en kookpunt genoteerd. De informatie die ik hierover vond heb ik gelezen op het internet en heb ik staan in de groepswebsite. link

Ik heb een infographic gemaakt voor deliverable 3. De inhoud ervan gaat over de werking van een eppendorf filter concept. Ik heb de infographic gemaakt in Piktochart en daarna geplaatst in de groepswebsite. Link

Van het eppendorf filter concept heb ik ook een filmpje gemaakt. Het was een, in door mij in elkaar gezette eppendorf met filter in Fortnite en daarna heb ik er een stopmotion video van gemaakt die dan laat zien hoe een eppendorf filter zou moeten werken. Link

Ik heb zes ideeën gegenereerd voor deliverable 4 over het efficiënter verwijderen van vloeistof uit een eppendorf buisje met gel en vloeistof erin.


Ondersteuning Geboden Aan Teamleden

Ik heb Hadassa geholpen met het plan vaan aanpak.

Ik heb Zakaria geholpen met het logboek over wat we hebben uitgevoerd.

Digitaal Geproduceerde Digitale Prototypes

Leerdoelen Behaald?

Veel van de informatie die we van de opdrachtgever hadden ontvangen moest nog duidelijk worden voor mij. Dat was het moment wanneer ik in actie kom om meer informatie te zoeken over het probleem van de opdrachtgever. Zo had ik veel websites gelezen over hoe dingen te werk gingen en over bepaalde stoffen. Ook was de 30 stappen om ''samples klaar te maken voor ACMS-analysis'' vertaald door mij naar het Nederlands, zodat ik beter begreep waarover de opdrachtgever het heeft. De beslissing om meer kennis te verzamelen over het onderwerp heeft mij erg geholpen.

Wanneer ik prototype 1 van het ''filter apparaat'' had bedacht waren er een aantal problemen in het concept. Zo was het dat het voor allen onhandig leek om een wijzigbare filter aan de bovenkant van de eppendorf tube in te zetten. Dit was een tegenslag voor mij. Vanwege die reden besloot ik snel iets efficiënter te ontwikkelen dat beter van toepassing zou zijn voor het probleem dat de opdrachtgever bezig houd. De opdrachtgever wilt een zo efficiënt mogelijke manier om vloeistof te filteren uit  de eppendorf tube zonder dat de gelstukjes zich uit de tube verplaatsen. In prototype 2 van het ''filter apparaat'' heb ik dus het bovenste filter vervangen door een filter dat zich bevindt in een onderdeel van het ''filter apparaat''. De plaats daarvan is in het filmpje (Filter apparaat concept prototype 2) te zien als een groen getinte cirkel.

GO/NO GO

We hadden een video gesprek met de opdrachtgever om de go/no go uit te voeren. Thomas presenteerde het ''gaas idee'', Zakaria presenteerde het ''pipet bundel'' idee en ik presenteerde het ''filter apparaat'' idee aan de opdrachtgever. Het was een moeilijk besluit, maar ze koos voor het ''filter apparaat'' idee. Ook de video van prototype 1 had ik aan haar gepresenteerd om mijn idee duidelijk te maken.

De opdrachtgever vindt het concept goed. Ik moet alleen nog uitvinden hoe ik er patent op kan zetten.

© 2018 Rare Labs NV,  Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin