Sall project

26-3-2021

Vandaag start het Sall project. Het is de bedoeling dat we een onderwerp kiezen over voedsel problemen. Iedereen van mijn team maakt een tekst over een voedsel probleem. In die tekst staat de probleem stelling en een argument waarom we het probleem zouden moeten kiezen. Wanneer we een probleem hebben gekozen zullen we onderzoek ernaar moeten doen en een oplossing ervoor bedenken.

https://www.ciwf.nl/aarde-mensen/voedselongelijkheid/ 

2-4-2021

Vandaag moesten we een probleem stelling bedenken over de agrarische sector. Onze probleem stelling is, hoe kan een oppervlakte landbouw duurzamer gebruikt worden? Dus hoe kan de productiviteit uit een kleiner oppervlak land worden vergroot? Bij deze probleem stelling moeten we wel rekening houden met het milieu dat niet ten koste moet gaan door een grotere productiviteit. Door Hadassa word vandaag de team website gecreëerd. Zakaria is spoorloos verdwenen als sneeuw voor de zon. En Thomas is vandaag niet op school.

Binnenkort zullen we te maken krijgen met de steakholders .

22-4-2021

Vandaag doen de aanvoerders van het mini keuze project een peer to peer review. Zakaria is vandaag niet aanwezig en vanwege die reden doet Thomas de peer to peer review. Hadassa gaat vandaag werken aan de team website. Ik ga aan mijn popformulier. Dat moest nog afgemaakt worden.

23-4-2021

Tijdens deze les bespraken we hoe we het mini keuze project gingen afronden. Thomas zorgde voor de presentatie en ik moest een nieuwe video maken met nieuwe innovaties. Een nieuwe video maken is iets voor thuis, dus was ik bezig met zoeken naar stakeholders op google. Hadassa had vandaag de team website gereed gemaakt en Zakaria was ook bezig met zoeken naar websites met informatie over onze probleemstelling.

WEBSITES GEVONDEN OVER GEKOZEN ONDERWERP

Digibron: alternatieve landbouwmethoden https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:Waarheidsvriend,19790920:newsml_b9b5cc1c4399580f492f6ca33e4de037 

Wageningen university & research: kringlooplandbouw https://www.wur.nl/nl/show-longread/Kringlooplandbouw-een-nieuw-perspectief-voor-de-Nederlandse-landbouw.htm 

Duurzaam MBO: duurzaam landbouw en kringlooplandbouw https://www.duurzaammbo.nl/lesmateriaal/groen-welzijn/landbouw 

Wageningen university & research: vergeet het GLB en betrek alle stakeholders bij een Gemeenschappelijk Landbouw- en Voedselbeleid https://www.wur.nl/nl/nieuws/WUR-vergeet-het-GLB-en-betrek-alle-stakeholders-bij-een-Gemeenschappelijk-Landbouw-en-Voedselbeleid.htm 

Wageningen university & research: Landbouw en biodiversiteit: 15 bouwstenen voor biodiverse akkerbouw https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/plant-research/show-wpr/Landbouw-en-biodiversiteit-15-bouwstenen-voor-biodiverse-akkerbouw.htm 

5-5-2021

Nemokennislink: biodiversiteit in de landbouw https://www.nemokennislink.nl/publicaties/biodiversiteit-in-de-landbouw-luxe-of-noodzaak/ 

Ik heb al een handje vol websites bezocht. Het besluit of ons team een onderzoek of ontwerp wil opleveren voor dit project moet nog genomen worden. Het lijkt erop dat er al vele ideeën zijn om landbouw grond duurzamer te maken. Om die reden zouden we dan eerder een onderzoeksverslag kunnen maken, maar ik ben beter in creëren van een ontwerp. Dit wordt geen makkelijk besluit voor mij en zou mijn team moeten raadplegen.

Optie Ontwerp: Als we een ontwerp zouden maken dan zouden we moeten bedenken hoe landbouw duurzamer kan worden. Dan zouden we naast dat ook kunnen denken aan gunstige gevolgen voor de boer.

Optie Onderzoeksverslag: Als we een onderzoeksverslag zouden maken, zouden we moeten bedenken hoe duurzame landbouw methoden toegepast kan worden op alle landbouw in Nederland. Misschien dan ook met gunstigheid voor de boer.

Stakeholders: iedereen die gaat over ons onderwerp kan dus stakeholder voor ons project zijn. Ik hoop dat ik via een website in contact kan komen met iemand die gaat over duurzaam gebruik van landbouw. Mijn teamleden hebben vast meer geluk bij het zoeken. In ieder geval kan ik kijken of op een van de websites die ik heb bezocht contacteerbare stakeholders bevinden. Misschien kan ook een gewone willekeurige boer een stakeholder worden.

PROGRAMMA VAN EISEN

Duurzame landbouw moet geen nadelige gevolgen voor het welzijn van de boer.

Duurzame landbouw moet duurzamer worden dan huidige landbouw in Nederland. Dit is meetbaar door uitputting en vervuiling te meten.

6-5-2021

Wageningen university & research:  Landbouw input & Duurzaamheid https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/Economic-Research/Themas/Verduurzamen-in-de-Agri-Food-keten/Landbouw-input-duurzaamheid.htm 

De natuur en milieufederaties: https://www.natuurenmilieufederaties.nl/ Hé, deze website heeft een telefoon nummer. Ook lijkt het wel een geschikte organisatie voor onze opdracht. Alleen het gaat meer over milieu dan voedsel problemen. We kunnen informatie uitwisselen over duurzame landbouw. Ik denk dat biodiversiteit een grote rol gaat spelen bij een duurzame landbouw. Dit moet ik bespreken met mijn team.

Bayer Agro Nederland: innovatie oplossingen voor een duurzame landbouw https://agro.bayer.nl/Contact.aspx Bayer Agro Nederland lijkt ook geschikt voor onze opdracht. Als we in contact willen komen met dit bedrijf moeten we een contactformulier invullen. Deze optie houden we open.

wijnbouw: duurzame landbouw https://www.wijnbouw.com/duurzame-landbouw.html 

20-5-2021

Vandaag hadden we besproken wie wat gaat doen. Hadassa gaat onderzoek doen naar goede landbouw methodes, Zakaria gaat aan zijn popformulier en ik en Thomas gaan werken aan mini keuze. De opdrachtgever had ons een brief gestuurd. De brief hebben we gelezen en ik zal een nieuwe video moeten maken. Met een nog geavanceerdere inhoud over een apparaat dat eiwit moet scheiden. In de brief staat hoe mijn idee geüpgraded zal moeten worden.

De brief van de opdrachtgever:

Hoi Thomas,

Mooie filmpje, het losse filter in prototype 3 lijkt handiger in verband met het erop pipetteren van vloeistoffen.

Waar wellicht nog verbeterpunten liggen is het automatiseren van jullie prototype.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om 1 aanvoersysteem te hebben waardoor er na 1 handeling in elke ep in de rij X volume in komt. Kan dit volume ook variabel zijn?

Zou het zelfs nog verder kunnen worden geautomatiseerd.

Bijvoorbeeld, in plaats van losse epjes worden het genummerde houders met een filter boven&onder en de mogelijkheid om deze af te sluiten. Vervolgens voegen we de gelstuk(jes) in een genummerde houder(s) toe. Via een systeem komt in stap 1 MilliQ water bij, vervolgens sluit de houder zich en laat het x tijd (zelf in te stellen?) heen en weer schommelen. Daarna opent 1 van de twee afsluiters waardoor de huidige vloeistof weg loopt en na afsluiten wordt de volgende vloeistof toegevoegd en weer x tijd heen en weer schommelen enz. Is het mogelijk om bijvoorbeeld 5 vloeistofflessen hierop aan te sluiten voor MilliQ, ACN, DTT, IAA, Ambic en een afvalfles.

Kan de houder zich ook verplaatsen naar verschillende "ruimtes" zodat de reductie op 60 graden kan worden uitgevoerd, de IAA in het donker en de incubatie op 37graden.

Bij de toevoeging van trypsine wordt het lastig, aangezien dit in een laag volume wordt toegevoerd en we willen geen trypsine verspillen aangezien dit een duur product is. Tevens is trypsine wanneer niet gekoeld word al actief en kan het zichzelf kapot knippen. Tweede lastige is, de verzameling van de supernatanten in een nieuwe ep na incubatie met trypsine. Wellicht hebben jullie hier ook ideeën voor.

Mvg,

Liesbeth  

21-5-2021

Vandaag zitten we in het O & O lokaal. Concrete taken zijn verdeelt. Zakaria maakt een verslag over: ''waarom het landbouw van nu niet duurzaam is''. Daarvoor is de deadline 24-5-2021. Hadassa maakt een verslag over: ''welk landbouw methoden het meest duurzaam is''. Daarvoor is de deadline 27-5-2021. En Thomas is vandaag niet aanwezig.

Mogelijke stakeholder: https://bdvereniging.nl/publicaties/dynamisch-perspectief/duurzame-kringlandbouw-in-2040 

3-6-2021

Voor het Sall project heeft Thomas een stakeholder gevonden. Onderandere een boer die ons een gedeelte van zijn land wil verlenen om tests te doen. Hadassa maakt vandaag de presentatie voor de technasiumparade. En Zakaria doet onderzoek naar kringloop landbouw. Ik was opzoek naar verschillense duurzame landbouw methodes. Een herrinering dook op van precisie landbouw, dus daarover heb ik vandaag gelezen.

https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/dossier-precisielandbouw.htm 

Precisie landbouw is landbouw waar gekeken wordt per vierkantemeter. Er wordt gebruik gemaakt van technologie om alles te controleren, zoals drones en andere sensoren om waar te nemen wat een plantje of dier nodig heeft.

10-6-2021

Vandaag was de technasium parade voor minikeuze- en Sall-project. Het ging super goed.

11-6-2021

Vandaag maakt Hadassa het plan, Thomas maakt een enquête voor de boeren en ik maak een verslag over ''wat maakt land vruchtbaar''. Zakaria is vandaag niet op school.

24-6-2021

Vandaag moeten we de eindverslagen maken van minikeuze en Sall-project. Thomas en Hadassa doen Sall en ik en Zakaria doen minikeuze.

Thomas had de stakeholders gekoppeld en de boer ging niet mee met het plan om zijn bedrijf duurzamer te maken. Biologische landbouw vond hij te veel werk.

Ik ben klaar met het verslag over ''vruchtbaarheid in de landbouwgrond''. Hieronder is een link naar het verslag.

© 2018 Rare Labs NV,  Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin